Bumper Ball fodbold

Forleden, da på min gåtur med hunden, kom forbi et af vores grønne områder, stødte jeg på en meget alternativ måde at spille fodbold på, som vakte min nysgerrighed. Spillerne var simpelthen iført store oppustelige bolde, der dækkede det meste af kroppen.  Jeg fandt ud af, at de oppustelige bolde hedder Bumper Balls eller Bumperz og, at spillet, stort set, foregår som almindelig fodbold til to mål. Jeg var nødt til at gå hjem og søge mere information om denne morsomme “sportsgren” , så det kom der det her indlæg ud af.

Hylende morsomt at være tilskuer

De oppustelige bolde er meget stødabsorberende, så deltagerne kan skubbe, tonse og lave voldsomme sammenstød uden nogen kommer til skade. Spillet ser utroligt sjovt ud og jeg gætter på, at morskaben starter allerede mens deltagerne iklæder sig de oppustelige bolde. Er der en spiller, der falder i en takling er der stor risiko for, at spilleren ruller hen af banen som et æg og det er vildt sjovt, når en spilleren skal op og stå igen. Det kan nemlig godt være svært at få rejst sig på benene, fordi armene er inde i bumperen.  Jeg har kun betragtet spillet som tilskuer og det var i hvert fald hylende morsomt, og jeg gætter på, at det er mindst ligeså sjovt at deltage.

Bumper Balls i aktion
Selv en sludder i pausen ser sjov ud fra sidelinjen

Bumper Balls i flere størrelser

Bumper Ball fodbold spilles bedst udendørs på græs, men kan også spilles i en sportshal eller gymnastiksal. Banens størrelse, tilpasses til antallet af deltagere, hvor det optimale antal er fem personer på hvert hold.  Aldersmæssigt findes der Bumper Balls i forskellige størrelser, hvor den voksne model, normalt går ned til børn på ca. 12 år. Er der udelukkende tale om yngre børn, skal der benyttes Bumpers i en mindre udgave, som er specielt fremstillet til børn under 12 år. Bumper Balls kan lejes hos flere event firmaer rundt om i landet og de fleste leverer et komplet spillesæt med Bumpers, sandsække eller lignende til mål samt blæser til et fylde luft i Bumperne.

En sjov aktivitet til polterabend og lignende

Er du også blevet nysgerrig eller eller har lyst til at prøve Bumper Ball fodbold kan du leje udstyret hos f.eks. megaudlejning.dk, der er lokale, her på Lolland Falster. Hos dem kan du leje komplette sæt op til 18 personer.  Det er helt sikkert en ideel leg til mange typer af arrangementer, hvis der skal være aktiviteter ud over det sædvanlige. Jeg kan også forstille mig, at det er en sjov aktivitet til f.eks. et polterabend,  firmaarrangement eller andre arrangementer, hvor der skal være sjov i gaden.

Har du selv prøvet Bumper Ball fodbold og har en sjov oplevelse, så smid en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *