Gode gratis SEO værktøjer til søgemaskineoptimering

Der findes et hav af gratis værktøjer til søgemaskineoptimering på nettet som du kan benytte dig af i dit arbejde med SEO. Nogle er plugins til Firefox og andre er online værktøjer. De gratis SEO værktøjer jeg benytter mest, har jeg skrevet lidt om her på siden.  Jeg vil ikke gå i dybe detaljer, men blot nøjes med at nævne de SEO værktøjer og funktioner som jeg syntes er rigtig gode.

Mozilla Firefox er et must, hvis du skal benytte de plugins jeg nævner, så den skal du have installeret, hvis ikke du allerede har den i forvejen. Firefox er i øvrigt en super god og ”ren” browser, hvortil der findes rigtig mange plugins til alverdens formål og ikke kun til SEO.

Find nofollow links

Lad mig starte med SearchStatus fra Quirk – en fræk lille sag, som jeg primært benytter til at afsløre nofollow links på en hjemmeside. En anden funktion i SearchStatus, er visning af meta tags på en given side. Meta titel, beskrivelse og nøgleord dukker ganske enkelt op i et lille vindue, hvor du også kan se antallet af karakterer. Ellers indeholder SearchStatus blandt andet et værktøjer til at fremhæve søgeord og et værktøj til at vise robots.txt.

Flere SEO værktøjer i samme plugin

Et andet plugin, jeg har rigtig meget glæde af, er SEO Toolbar fra SEO Book, der indeholder flere små SEO værktøjer i en og samme værktøjslinje. Et af værktøjerne er SEO XRay, der giver et røntgenbillede af siden. Her vises blandt andet sidens H tags, så du kan spotte de forskellige overskrifter. SEO XRay viser også antallet af interne og eksterne links og information om sidens meta tags.

SEO Toolbar har også et værktøj til at fremhæve søgeord og vise nofollow links. I Competition modulet er der eksterne links til flere ressourcer, blandt andet Alexa, Google Trends og Google søgeordsværkstøj. Alt i alt er SEO Toolbar et nyttigt plugin, når du arbejder med søgemaskineoptimering.

Simpel SEO værktøj til test af ranking

På SEO Book finder du også Rank Checker, et simpelt værktøj, til test af rankings. Ikke et super avanceret værktøj, men ganske anvendeligt til et hurtigt overblik over placeringen af søgeord. Værktøjet tester mod Google, Yahoo og Bing

Online SEO værktøjer

SEO Book har tillige en samling af web-baserede SEO værktøjer på deres hjemmeside. Herfra vil jeg nøjes med at nævne Server Header Checker, der benyttes til at kontrollerer en sides server respons. Den er god hvis du skal tjekke om redirects er sat rigtigt op. Men ellers er der flere gode online SEO værktøjer du kan benytte.

Endelig vil jeg nævne SEOCentro, der tilbyder en samling af forskellige online SEO værktøjer. Deres meta analyzer er rigtig god. Den giver et lynhurtigt overblik over sidens meta tag og relevansen af disse i forhold til indholdet. Samtidig får du information om ankertekster, alt-tag på billeder samt sidens keyword density, altså et hurtigt overblik fra en og samme side. SEOCentro har også et decideret keyword density værkstøj, hvor du kan se en tag cloud over søgeord.

Masser af gratis SEO værktøjer

Med de gratis SEO værktøjer er der er altså masser muligheder for at få nyttige informationer om en sides onsite SEO. Hvis du er blevet nysgerrig, kan du prøve dem jeg har nævnt her. Ellers må du ud på nettet og finde de værktøjer der passer til dit behov – der findes rigtig mange derude. Men husk, at det er gratis tjenester, så der er ingen garanti for at de altid er tilgængelige, fungerer optimalt og bliver opdateret osv.

God fornøjelse derude.

2 tanker om “Gode gratis SEO værktøjer til søgemaskineoptimering”

  1. Lækkert indlæg!
    Lyder som nogle rigtigt spændende “gratis” SEO værktøjer, vil da få dem testet i løbet af sommeren 🙂

  2. Fin liste! Google Chrome er faktisk også ved at være med på plugin områddet, jeg bruger disse to plugins til SEO:

    SEO Site Tools (Kan bl.a. også vise nofollow links)
    Mozbar

    Og så vil jeg også lige lave lidt skamløs reklame for vores tekst Spinner værktøj (gratis & online), som findes her: gratis online tekst spinner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *