IP telefoni til erhverv via SIP trunk og omstillingsanlæg

IP telefoni med SIP trunks er en rigtig god idé til virksomheder med eget omstillingsanlæg, hvis forudsætningerne er i orden. Hermed menes både de tekniske og de økonomiske. Kort fortalt er en SIP trunk den teknologi der benyttes til ekstern IP telefoni til erhverv som erstatning for eller supplement til de mere traditionelle ISDN og analoge linjer.

Nye omstillingsanlæg er normalt født med IP

En primær forudsætning er selvfølgelig at omstillingsanlægget kan håndtere SIP trunks. Nye omstillingsanlæg er normalt født med interface for IP telefoni, mens ældre ISDN modeller kræver en ISDN/IP konverter. Helt gamle analoge omstillingsanlæg, der ikke er voipberegnet til digital telefoni, skal udskiftes for at benytte SIP trunks.

IP telefoni og krav til netværket

De tekniske forudsætninger for en optimal samtalekvalitet er bl.a. at der er båndbredde nok i internetforbindelsen. Der skal altså både være plads til den almindelige datatrafik og til IP telefonien ind og ud af huset. Samtidig skal der helst være en jævn båndbredde uden de store variationer. Hertil kommer at telefoni trafikken skal håndteres rigtigt internt i virksomhedens netværk. Hvis en internetforbindelse er lille og der samtidig er meget trafik på linjen i forhold til størrelsen, kan der opstå en del tekniske udfordringer. Datapakkerne skal nok klare sig, langt værre er det med IP telefoni hvor samtalekvaliteten bliver væsentligt forringet i forhold til de mere traditionelle telefonlinjer.

For at imødekomme denne problemstilling kan det være nødvendigt at oprette en selvstændig internetforbindelse helst med garanteret båndbredde som udelukkende benyttes til IP telefonien. Her er det så, at der kommer økonomi med i billedet. Prisen på denne internetforbindelse kan for mange mindre virksomheders vedkommende, æde den besparelse der ligger i SIP trunks, med mindre der er tale om rigtig mange minutter og gerne til udlandet.

Investeringen i det interne netværk er som regel mere overskuelig, da der her er der tale om en engangsudgift til netværksudstyr, hvis det eksisterende da ikke understøtter IP telefonien.

Spar penge med IP telefoni

Nu er tingene heldigvis ikke sorte og hvide og der er da absolut mange virksomheder der kan spare mange penge ved at benytte SIP trunks. Har virksomheden flere afdelinger kan der med fordel benyttes en SIP trunk i hver, selvfølgelig fra en SIP udbyder der tilbyder gratis telefoni mellem egne kunder – det er der flere der gør og så er telefonien mellem virksomhedens afdelinger gratis. Én af de rigtig gode udbydere af SIP trunks i Danmark er Uni-Tel A/S der tilbyder en masse spændende ydelser inden for IP telefoni og mobiltelefoni.

IP telefoni er fremtidens telefoni

Med udbredelsen af hurtigere internetforbindelser som snildt imødekommer de tekniske krav, er der en stigende efterspørgsel på SIP trunks, helt med rette, for det er fremtidens telefoni til de virksomheder der vil benytte deres eget omstillingsanlæg. Man skal bare huske at regne lidt på sagen før der træffes beslutning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *